Werk op hetzelfde moment

Stemacteur

Veel stemacteurs en voice-overs werken freelance. Dat betekent dat ze andere banen hebben, zoals het regisseren van audioprogramma’s of het bewerken van audiocommercials om ze klaar te maken voor TV. Het is niet ongebruikelijk voor een acteur om beide soorten werk tegelijkertijd te doen. In feite hebben sommige acteurs naast freelance werk ook parttime regie- en audioregie werk gevonden.

Agentschappen zijn organisaties die audities coördineren en vaak optreden als tussenpersoon bij de onderhandelingen over de honoraria voor acteurs. De honoraria die door een dergelijk agentschap worden vastgesteld, hangen af van het soort audiovisueel werk dat wordt gedaan en de markt die moet worden bediend. De acteurs worden gewoonlijk ingehuurd via een agent en vervolgens worden ze voorgelegd aan de agentschappen. De agenten onderhandelen over honoraria en belastingen, alsmede over elke deelname die de acteur redelijkerwijs nodig heeft in de zaak.

Receptionisten zijn verantwoordelijk voor het leiden van het wenksysteem van het agentschap of de kopieermachine in een openbare ruimte. Zij helpen ook passagiers bij het vinden van hun zitplaats, beheren het reserveringssysteem van het vervoersysteem en begeleiden de bestuurder van het voertuig als deze zijn of haar weg naar de trein of naar een andere bestemming maakt. Receptionisten kunnen ook dienen als administratieve medewerkers in het administratieve gedeelte van de amusementsindustrie.

De entertainmentindustrie heeft zich volgens veel statistieken in de afgelopen vijftig jaar sterk ontwikkeld. Er zijn aanzienlijke innovaties doorgevoerd die hebben geleid tot de groei van een breed scala aan alternatieve banen en carrièremogelijkheden in de entertainmentindustrie. De gemiddelde leeftijd van acteurs en actrices is de afgelopen vijftig jaar gestegen, wat erop wijst dat de entertainmentindustrie volwassen aan het worden is.

In de VS zijn televisiestudio’s en radiostations sterk afhankelijk van stemacteurs. Zij moeten stemmen creëren voor reclamespots, televisieshows en andere programma’s. Deze stemmen worden vervolgens door miljoenen mensen gehoord op de radio, televisie en in andere vormen van media. Het gezicht van commercials is niet het enige dat verandert naarmate bedrijven groeien en dit is ook een deel van de taakomschrijving van de stemacteur.

Stemacteren is een term die stilaan meer bekendheid krijgt bij het grote publiek. Het werd voor het eerst gedefinieerd door de Hollywood Reporter in een artikel in de nieuwsbrief van mei 1998. De uitdrukking werd gebruikt om de niet-gescripte karakters te beschrijven die spraken op audio evenals de geschreven tekst die werd gebruikt in de audiovisuele productie-industrie.

Marketing bedrijven vertrouwen zwaar op de stem acteer industrie als een uitbesteed middel om hun product bij het publiek te krijgen. Dit komt omdat de meeste commercials worden gemaakt, opgenomen en klaargemaakt om te worden vrijgegeven aan het publiek voordat de productie begint. Dit is hoe een bedrijf kan vertrouwen op de diensten van acteurs die reeds de inhoud hebben gemaakt die moet worden gemaakt.

Andere hoogtepunten van de industrie zijn ontmoetingen met topacteurs voor een baan als stemacteur en ontmoetingen met andere leden van de creatieve en technische staf. Dit wordt gedaan zodat het bedrijf een groter publiek kan bereiken en de communicatie en connecties kan bevorderen met de mensen die de magie achter de schermen creëren die deel uitmaakt van de entertainmentindustrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.