Waarop moet je letten als je de ladder oploopt

Opleiding EHBO instructeur

Ladders zijn een kosteneffectieve en duurzame oplossing om uw conditie, veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Ze zijn uitstekend geschikt om u in noodgevallen te ondersteunen.

Het doel van een ladder is u toegang te verschaffen tot een hoogte wanneer u die nodig hebt. Een ander onderdeel van deze constructie is de juiste werking van de ladder. Er zijn bepaalde eisen waaraan u zich moet houden als u op hoogte werkt. Deze voorschriften zijn bekend als ANSI, of American National Standards Institute, veiligheidsvoorschriften.De voorschriften zijn ontworpen om de werknemers die werken van onderaf te beschermen. Er zijn bepaalde dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u de ladder oploopt.

Hier is een korte lijst van dingen om te overwegen, voordat u begint:

U heeft besloten een huurladder aan te schaffen. Grote stappen zijn de eerste om te nemen.

Ga naar de laagste positie.

Zorg ervoor dat er geen obstructies rond de ladder zijn.

Voer alle stappen uit zoals aangegeven in de ladderprocedure.

Zorg ervoor dat u niet boven het gehandicapten-symbool op de wissel I.E. komt.

Zorg ervoor dat je bent buitengesloten als je op de rand van het platform staat.

Zorg ervoor dat als je over het platform loopt, dat je stevig op je lagers staat. Als je je lichaam wilt redden om je val te breken in geen geval.

Als u de positie van uw voeten moet veranderen, ga dan 2 voet verder en dan terug naar de ladderprocedure.

Als je over de rand van het touw of de rail gaat stappen. til dan eerst je lichaamsgewicht op.

Alle personen die zich boven, op of boven een lift bevinden, zijn verplicht zich in een vrijwillige constructie te bevinden. Deze zijn normaal gesproken een goede bescherming tegen weersinvloeden. Zorg ervoor dat u een verpleegstersmasker, een veiligheidshelm of een andere bescherming draagt in geval van brand, val of schok. U mag ook op het platform slapen om een van de gezinsleden bij te staan in geval van nood. In geval van een val moet u zo snel mogelijk zorgen voor vervoer naar een noodlandingsplaats. Zorg er ook voor dat iemand in de lift ervaring heeft met het verplaatsen/resetten van banden.

Is zwemvest vereist? Als het gewicht 77 pond of minder is, zorg dan voor een badmeester om te assisteren. Sc Pensal en zwembaden kunnen ook toegang bieden tot de veiligheid.

Moet je blijven staan?

Heeft u een ladder of een opstapje nodig?

Zijn de grondomstandigheden stabiel?

Bent u bekend met de constructie en de voorschriften?

Heb je een coach nodig om je bij te staan?

Heeft u iemand ter plaatse nodig om u te helpen?

Moet u uw EHBO  op orde brengen? Hijsbanden, harnassen, ophaalmiddelen, een reddingsboei NT ookZeer belangrijk om de juiste opleiding in eerste hulp te krijgen, want na een val kan uiterst gevaarlijk zijn.

Lees meer:

EHBO instructeur
Nikta 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.